refurbishment company dorset

Restaurant Extension: COMPLETE!

The Square.

We have completed the extension and fit-out!

The clients brief was to create a flow between the existing restaurant and the new extension and to facilitate a growing number of tenants who use the area.

We wanted to create a modern, fresh and slightly raw concept that also felt spacious and warm with the acoustics being just so and I believe we definitely achieved this!

The flooring - Aged Indian Apple, a strong favourite and a classic sweeps throughout the whole area. This was used in the existing restaurant and still looks as good as new so there was no question about changing the flooring we just extended it!

The refurbished area is large with high ceilings, a full glass front surround and busy at midday, so the acoustics were a big factor in the design. We have used acoustic noise absorbing Heartfelt Ceilings which are suspended from the ceiling, using the tones of the fabric to get lighter towards the glass thus making the room appear even bigger and lighter.

Minimal colours were used as we wanted to keep the design looking timeless and contemporary for years to come however also with a natural feel for the tenants to connect to the outside world even on the coldest of days.

We used raw materials throughout where possible with such an emphasis on the world and the products we all use, we are being plastic conscious and using recyled goods where possible.

20180822_094555.jpg
20180822_094557.jpg
20180822_094606.jpg

We love seeing our designs and fit-outs working for our clients and being used to it’s fullest potential.

The Square is already being used for multiple functions including their big monthly mingle, serving breakfasts and lunches - we’ll be popping in for sure!

A Restaurant Extension in Cambridge

Design and fit out project.

Cambridge is our second home. Our head office is based in Dorset however Cambridge is where it all began.

We have completed many projects within the building, from the main reception to tenant offices.

To be given the opportunity to design and fit-out their new exciting project of a restaurant extension gave us the buzz. We incorporated their original restaurant design (done by r4) into the new design to create a flow between the two.

There were a lot of groundworks to be completed and steels erected to create the shell. Below are some of the works during this time at the start of a very cold 2018.

Keep an eye out for the completed project pictures!

New Venture : Garden Design

We have now moved our creative minds to the outside living area as we are having this beautiful summer - well we were!

The brief: A seating area that has the ability to expand with family and friends but also one that is minimalistic.

We have done just that! A seating area that has the ability to lie down and sunbathe as well as sit and eat alfresco in the warm summer evenings. Benching along one side of the garden to accomodate the expanding family and friends with the room for plants behind them.

On the other side we have created a water feature and a little pond for the grandchildren to each have their own pet goldfish!

Planting and borders will be easy maintenance (due to a hectic lifestyle) and evergreen with of course a few pops of colour to really compliment the background behind them. 

Below are some pictures we have taken whilst the work is on-going

Pictures of the beautifully rennovated garden will be posted once complete, I had a nose on site recently and I must say I'm very jealous, it's idyllic, it's peaceful, it's PERFECT!

 

Interior Design Company: New R4 Interiors Office in Dorset

We are delighted to announce that we are moving to a new office space in Dorset. Take a peek at the premises before we've put our design skills to play, we are an interior design company after all, and come back later for the final reveal.