Commercial Interior Desig

Restaurant Extension: COMPLETE!

The Square.

We have completed the extension and fit-out!

The clients brief was to create a flow between the existing restaurant and the new extension and to facilitate a growing number of tenants who use the area.

We wanted to create a modern, fresh and slightly raw concept that also felt spacious and warm with the acoustics being just so and I believe we definitely achieved this!

The flooring - Aged Indian Apple, a strong favourite and a classic sweeps throughout the whole area. This was used in the existing restaurant and still looks as good as new so there was no question about changing the flooring we just extended it!

The refurbished area is large with high ceilings, a full glass front surround and busy at midday, so the acoustics were a big factor in the design. We have used acoustic noise absorbing Heartfelt Ceilings which are suspended from the ceiling, using the tones of the fabric to get lighter towards the glass thus making the room appear even bigger and lighter.

Minimal colours were used as we wanted to keep the design looking timeless and contemporary for years to come however also with a natural feel for the tenants to connect to the outside world even on the coldest of days.

We used raw materials throughout where possible with such an emphasis on the world and the products we all use, we are being plastic conscious and using recyled goods where possible.

20180822_094555.jpg
20180822_094557.jpg
20180822_094606.jpg

We love seeing our designs and fit-outs working for our clients and being used to it’s fullest potential.

The Square is already being used for multiple functions including their big monthly mingle, serving breakfasts and lunches - we’ll be popping in for sure!